Thaimaa

Thaimaa on matkakohde joka on tällä hetkellä kaikkien haaveissa. Jotka eivät vielä ole käyneet, haaveilevat ensimmäisestä matkasta. Jotka ovat käyneet, haluavat sinne aina uudelleen ja uudelleen. Kun on kerran käynyt Thaimaassa ei enää kaipaa Välimeren rantakohteiden ”turistipyydyksiä”. Thaimaa on myös lomakohteena edullisin. On tehty vertailuja, jossa jopa viikon matkalla Thaimaa on kokonaisuudessaan halvin, vaikka otetaan huomioon paljon kalliimpi matkan hinta. Eläminen on siellä huomattavasti halvempaa kuin Euroopan lomakohteissa. ”Voi kun sinne ei olisi niin pitkä matka.”

Thaimaahan ei silti kannata lähteä vain viikoksi. Lento ja sen päälle aikaero on niin rasittava, että niistä toipumiseen menee pari päivää. Lisäksi lisäviikko Thaimaassa on melkein ilmainen eli yhden viikon hinnalla saa lähes kaksi. Ja kun vielä ottaa huomioon pari päivää jotka menevät hukkaan matkan rasituksesta ja aikaerosta toipumiseen, niin viikon matka on oikeastaan vain 5 päivää ja kaksi viikkoa on 12 päivää.
Thaimaan tärkeimmät turistikohteet ovat

  • Pääkaupunki Bangkok
  • Lännessä Siamin lahden rannalla: Hua Hin, Koh Samui ja Pattaya
  • Idässä Intian valtameren puolella Phuket ja Krabi

Menitpä mihin tahansa Thaimaassa niin aina sinua vastassa ovat ystävälliset ja hymyilevät ihmiset.

Thaimaan eksoottinen ilmasto on kesäinen vuoden ympäri, joten sadekautta lukuun ottamatta se on erinomainen matkakohde lähes milloin tahansa. Polttavinta rantojen hiekka on maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana, jolloin elohopea voi hyvinkin kohota jopa 40 asteeseen paahtavassa auringossa. Jos taas haluat kokea miellyttävämpiä ”suomalaisystävällisempiä” ilmastoja, niin marras- ja helmikuun väliin osuva viileä kausi on silloin paras valinta. Viileänäkin kautena keskilämpötila keikkuu 25-30 asteessa ja päivät ovat pääosin kuivia.

Thaimaata sanotaan hymyjen maaksi, minkä ymmärtää helposti päästessään tutustumaan paikallisiin ihmisiin. Kun siis hymyilet paikallisten kanssa asioidessasi, niin selviät varmasti hyvin kielimuurista huolimatta! Vaikka thaimaalaisten kulttuuri eroaakin paljon suomalaisista tavoista, niin yleensä aina päästään jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen. Kulttuurieron näkee parhaiten julkisessa käyttäytymisessä, jossa epäkohteliaita ja raivostuneita ihmisiä karsastetaan, sekä kasinoiden ja rahapelien puuttumisessa. Thaimaassa on erittäin tiukka rahapelilaki esimerkiksi kortinpeluun osalta, joten erilaiset raha pelit ovat tarkasti säädeltyjä. Thaimaassa kuitenkin riittää tekemistä, sillä kulinaristit pääsevät nauttimaan upeasta ruoasta, golffarit lukuisista hyvin hoidetuista golf-kentistä ja liikunnallisia lajeja harrastaville avautuu lukemattomia mahdollisuuksia kiipeilyyn, sukelteluun, pyöräilyyn ja purjehtimiseen.