Saksa

Saksa on matkakohde, joka on lähellä ja edullinen. Silti harva on siellä käynyt. Paremmin tunnetaan Kreikan saaret tai Espanjan Aurinkorannikko. Saksa on Itämeren eteläpuolella ja sinne pääsee niin lentäen kuin laivallakin. Laivalle voi ottaa mukaan oman auton ja siten nähdä maata vähän laajemmin.

Lentämällä Suomesta pääsee suurimpiin kaupunkeihin: Berliiniin, Frankfurtiin ja Müncheniin. Näistä kaksi jälkimmäistä ovat Saksan ja osittain koko Euroopan lentoliikenteen solmukohtia. Frankfurtista ja Münchenistä lähtee lentoja kaikkialle maailmaa ja suomalaisen matkareitti kaukaisiin kohteisiin kulkee usein näiden kahden kaupungin lentokentän kautta.

Maitse kulkemalla pääreittejä on kolme. Yleisin on lautalla Itämeren yli joko Hampuriin tai johonkin muuhun pohjoisen Saksan kaupunkiin.

Toinen vaihtoehto on lautalla Viroon ja sieltä autolla Baltian läpi Saksaan. Tästä reissusta ei selviä ilman viisumia, koska on kuljettava joko Valko-Venäjän tai Venäjälle kuuluvan Kaliningradin kautta.

Kolmas reitti on lautalla Tukholmaan ja sieltä autolla Ruotsin ja Tanskan kautta Saksaan. Tämä reitti sopii hyvin silloin kun ollaan menossa Saksan luoteisosaan tai Benelux maihin. Tukholman lautan vaihtoehtona on kiertää pohjoisesta Haaparannan kautta. Etelä-Suomesta ei ole mitään järkeä kiertää näin pitkää matkaa mutta Pohjois-Suomen asukkaille tämä on varteenotettava vaihtoehto.

Saksan pääkaupungista Berliinistä ja Ala-Saksin Hannoverista on näillä sivuilla oma alasivunsa.