Calton Hill

Matkakohde: Skotlanti

Pääaihe: Edinburghin nähtävyydet

Calton Hillin historia

Calton Hill on yksi Edinburghin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, ja sieltä avautuvat upeat näkymät yli kaupungin ja ympäröivän maiseman. Calton Hillilla on myös rikas historia, sillä sitä on käytetty erilaisiin tarkoituksiin vuosisatojen ajan. Alun perin alue oli tärkeä puolustuspaikka, ja siellä sijaitsi linnoitus. Myöhemmin se kehittyi virkistysalueeksi, jossa järjestettiin erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Calton Hillilla on myös useita historiallisia rakennuksia ja monumentteja, jotka kertovat alueen merkityksestä Edinburghin historiassa. Yksi tunnetuimmista monumenteista on National Monument, joka on keskeneräinen kopio Antiikin Kreikan Parthenonista. Rakennustyöt aloitettiin 1820-luvulla, mutta ne keskeytyivät pian rahanpuutteen vuoksi. Tänä päivänä National Monument toimii muistomerkkinä Skotlannin sotilaille.

Monument Hillillä

Calton Hillilla on myös muita nähtävyyksiä, kuten Nelsonin pylväs ja Dugald Stewartin muistomerkki. Nelsonin pylväs on omistettu merisankari Horatio Nelsonille, ja se on rakennettu vuonna 1816. Pylvään huipulla komeilee pronssinen veistos Nelsonista itsestään. Dugald Stewartin muistomerkki puolestaan on omistettu kuuluisalle skotlantilaiselle filosofille ja matemaatikolle, ja se on rakennettu 1830-luvulla.

Calton Hillilla voi myös ihailla auringonlaskua ja kaupungin valojen syttymistä auringon laskettua. Monet turistit ja paikalliset suuntaavatkin alueelle iltaisin nauttimaan kauniista maisemista ja rentoutumaan ystävien kanssa. Calton Hill on suosittu paikka myös valokuvaajien keskuudessa, sillä sieltä saa upeita kuvia niin päivällä kuin yölläkin.

Dugald Stewartin muistomerkki

Calton Hill on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Edinburghissa. Sen rikas historia ja upeat näkymät tekevät siitä suositun kohteen niin paikallisille asukkaille kuin turisteillekin. Alueella voi viettää rennon iltapäivän piknikillä, tutustua historiallisiin nähtävyyksiin tai ihailla auringonlaskua Nelsonin pylväältä. Calton Hill tarjoaa ainutlaatuisen ja ikimuistoisen kokemuksen kaikille vierailijoille, jotka haluavat kokea Edinburghin kauneuden ja historian henkeäsalpaavalla tavalla.

National Monument

Calton Hillilla sijaitsee upea National Monument, joka tunnetaan myös nimellä ’’Skotlannin Ateenan’. Monumentti on kesken jäänyt neoklassinen rakennus, joka oli tarkoitus toimia muistomerkkinä Skotlannin sotilaille Napoleonin sodissa. Vaikka monumentti jäi keskeneräiseksi rahoitusvaikeuksien vuoksi, se on edelleen vaikuttava nähtävyys ja suosittu valokuvauskohde. Monumentin vieressä istuskellessa voi helposti kuvitella itsensä antiikin kreikkalaisessa maailmassa.

Nelsonin monumentti

Toinen Calton Hillin merkittävistä nähtävyyksistä on Nelsonin monumentti, joka on omistettu kuuluisalle englantilaiselle sotasankarille, amiraali Horatio Nelsonille. Korkealta kohoava pylväs komeilee Edinburghin kaupunkikuvassa ja toimii hyvänä opasteena Calton Hillin huipulle. Monumentin juurella voi nähdä myös neljä pronssista miekkaa symboloimassa voittoa Nelsonin taistelussa Trafalgarin meritaistelussa.

Upeat näköalat

Calton Hillilta avautuvat upeat näkymät yli Edinburghin kaupungin ja sen ympäristön. Huipulta voi ihailla kaupungin silhuettia, vanhoja rakennuksia sekä meren kimmeltävää horisonttia. Erityisesti auringonlaskun aikaan maisemat ovat henkeäsalpaavat, ja monet turistit kokoontuvatkin Calton Hillille juuri auringonlaskun ihailua varten. Näköalatasanteelta voi myös bongata monia muita Edinburghin tunnettuja maamerkkejä, kuten Edinburghin linna, Holyroodin palatsi sekä Arthur’s Seat -vuori.

Calton Hillin puisto

Calton Hill on yksi Edinburghin tunnetuimmista näköalapaikoista, josta avautuu upea näkymä yli kaupungin ja sen ympäristön. Hillillä sijaitsee myös kaunis puisto, jossa voi kävellä ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Puisto on suosittu paikka niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa, erityisesti aurinkoisina päivinä. Calton Hillin puistossa voi myös ihailla erilaisia patsaita ja monumentteja, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista.

Kulttuuritapahtumat

Calton Hillilla järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Edinburghin kuuluisa uudenvuoden juhla, Hogmanay, huipentuu ilotulitukseen Calton Hillilla. Lisäksi alueella järjestetään erilaisia konsertteja, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia, jotka houkuttelevat paikalle niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin. Calton Hill on siis paikka, jossa voi kokea kaupungin kulttuuritarjontaa parhaimmillaan.

Saapuminen ja sijainti

Calton Hill sijaitsee Edinburghin keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Princes Streetiltä. Alueelle on helppo saapua jalan tai julkisilla kulkuvälineillä, kuten bussilla tai raitiovaunulla. Lähellä sijaitsee myös useita parkkipaikkoja niille, jotka saapuvat omalla autolla. Calton Hillin sijainti tekee siitä helposti saavutettavan vierailukohdan kaikille kaupungissa vieraileville.

Aiheeseen liittyviä linkkejä