Hannover

HANNOVER

Hannover on Ala-Saksin osavaltion pääkaupunki Saksassa. Leine-joen varrella sijaitseva kaupunki on vilkas kulttuuri- ja messukaupunki. Monille kaupunki on melko tuntematon, mutta se on kasvattanut suosiotaan matkakohteena 2000-luvulla. Hannoverin kaupunki on rakennettu alun perin keskiajalla, mutta toisen maailmansodan aikana kaupungista tuhoutui 70 %. Jälleenrakennuksessa kaikkea vanhaa rakennuskantaa ei restauroitu vaan tilalle rakennettiin paljon uutta. Kaupungissa asuu noin 500000 asukasta, Suur-Hannoverin alueella hiukan yli miljoona asukasta.

Kröpcken ostosalue sijaitsee Georgstrasse ja Rathenausstrasse katujen yhtymäkohtien ympärillä. Ostosalueella sijaitsevat mm. Galeria Kaufhofin ja Karstadtin tavaratalot.

Hannoverin kaupungintalo (Neues Rathaus)

Hannoverin kaupungintalo on kaupungin maamerkki. Kaupungin näyttävin rakennus sijaitsee Vanhankaupungin alueen ja Moschparkin puiston välisellä alueella. Kaupungintalon kattotasanteelta voi nousta ihailemaan maisemia.

Hannoverin kelloaukio (Kröpcke)

Hannoverin kelloaukiota pidetään Hannoverin sydämenä. Aukion läheisyydessä sijaitsee päärautatieasema sekä keskustan ostosalueet.

Nana-patsaat

Kaupungin kuuluisat Nana-patsaat ovat värikkäitä veistoksia, joita on luonut mm. ranskalainen taiteilija Niki de Saint-Phalle. Nämä veistokset ovat pulleita, suurikokoisia ja kirkasvärisiä naishahmoja.

Herrenhäuserin puutarhat

Herrenhäusenin puutarha muodostuu neljästä erillisestä puistoalueesta kuten ranskalaistyylisestä Grosser Gartenista ja englantilaistyylisestä Georgengartenista. Herrenhäusenin puutarha on Euroopan merkittävimpiä barokkipuutarhoja.

Marienburgin linna

Hannoverista noin 20 kilometrin päässä sijaitsee 1800-luvulla rakennettu Marienburgin linna, joka on edelleen Hannoverin aluetta hallinnoivan Hannoverin suvun omistuksessa. Linna toimii nykyisin museona, jossa voi vierailla päivittäin klo 10–17 maaliskuusta marraskuuhun.

Aegiden kirkko

Hannoverin erikoisin nähtävyys on Aegiden kirkko, joka vaurioitui pahasti toisessa maailmansodassa. Kirkkoa ei koskaan korjattu, vaan jäljellä ovat vain ulkoseinät ja torni. Kirkko jätettiin sodan ja väkivallan muistomerkiksi. Rakennus on yhtä aikaa sekä kirkko että monumentti.