New York

New York

Iso Omena vai kaupunki, joka ei koskaan nuku? Suurella ja mahtavalla kaupungilla on monta nimeä. Yhdysvaltojen suurin metropoli on täynnä kokemuksia jokaiselle matkailijalle. Kaikkea on mahdotonta kerralla kokea, sillä Yhdysvaltojen runsasväkisimmän kaupungin voidaan sanoa jo ”kärsivän” nähtävyyksien runsauspulasta. Ennen matkaa on suositeltavaa suunnitella hieman aikatauluaan ja miettiä, mitä haluaisi nähdä ja tehdä.


Maailman tärkeimpiin talous –ja kulttuurikeskuksiin lukeutuvan New Yorkin sydän, Times Square, on kuuluisimpia nähtävyyksiä. Tämä Broadwayn ja Seventh Avenuen risteymä antaa käsin kosketeltavat puitteet miljoonakaupungin sykkeestä. Times Squarella on mahdollista tehdä ostokset ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta, kannattaa silti kiinnittää huomiota ihmisiin ja ympärillä pysähtymättä virtaavaan vilinään. New York on monikulttuurinen ja värikäs kaupunki. Jos nauttii henkeäsalpaavista kaupunkimaisemista, kannattaa nousta Empire State Buildingin, tai jonkin vastaavan pilvenpiirtäjän, näköalatasanteelle. New Yorkin satamassa seisova maailmankuulu ja historiallinen Vapaudenpatsas on yksi kaupungin maamerkeistä. Paikalle pääset vaivatta Grand Central Terminaalilta, joka on asemalaiturien määrän perusteella suurin rautatieasema maailmassa. Kattava julkinen liikenne antaa hyvät edellytykset liikkua paikasta toiseen. Myös polkupyöräily on suosittu liikkumismuoto. Luonnonläheisille on Keskuspuisto oivallinen paikka rentoutua ja vaikkapa nauttia paikallista kahvia. Kaupunkilaiset saapuvat Keskuspuistoon pilvenpiirtäjien keskelle myös nauttimaan yhdessäolosta ja liikkumaan. Helikopterikierroksilla saa hyvän käsityksen New Yorkin suuruudesta ilmasta käsin.


Mitä ikinä sitten tarvitsetkaan, löydät sen New Yorkista. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat loputtomat. Esimerkiksi pelkästään 5th Avenuelta löytyy lähes jokaisen arvostettavan merkin liike. Unohtumattomia ostoskokemuksia löytää myös Herald Squaren Macy’s tavaratalosta, joka tarjoaa 11 kerrosta uusinta muotia ja trendiä.
New Yorkin monet kansallisuudet ovat tuoneet mukanaan sinne perinneruokiaan ja kaupunkia onkin kutsuttu sulatusuunina. Isossa Omenassa on myös syntynyt useita kuuluisia ruokalajeja, joista mainittakoon hampurilainen, nakkisämpylä, pizza ja juustokakku. Kaupungista löytää, ruoankin puolesta, mitä tahansa. Kävellessä voi hetkeksi pysähtyä ja kokeilla kadunvarsilla tarjottavaa tuoretta pikaruokaa.
Jos toivoo yhdeltä matkakohteelta eri värejä, makuja ja tuoksuja ympäri maailmaa, on monikulttuurinen New York oikea kohde.