Holyrood Palace

Holyroodin historia

Holyrood Palace on yksi Skotlannin kuuluisimmista nähtävyyksistä ja se sijaitsee Edinburghin kaupungissa. Palatsin historia juontaa juurensa aina 1100-luvulle asti, jolloin se toimi Augustinolaisluostarina. Vuonna 1501 palatsista tehtiin Skotlannin kuninkaallinen residenssi, ja se onkin ollut kuninkaallisten suosima asuinpaikka aina tähän päivään asti. Palatsi on ollut todistamassa monia historiallisia tapahtumia Skotlannin historiassa ja se onkin yksi tärkeimmistä historiallisista rakennuksista maassa.

Kuninkaallinen residenssi

Holyrood Palace on ollut kuninkaallisten suosima asuinpaikka jo vuosisatojen ajan. Monet Skotlannin kuninkaalliset, kuten Maria Stuart ja kuningatar Elisabet I ovat asuneet palatsissa eri aikoina. Nykyään palatsi toimii kuningatar Elisabet II:n virallisena asuinpaikkana Skotlannissa ja se onkin edelleen tärkeä osa kuninkaallisten elämää.

Palatsin arkkitehtuuri

Holyrood Palace on upea esimerkki barokkiarkkitehtuurista ja siinä yhdistyy englantilaiset ja ranskalaiset tyylit. Palatsin arkkitehtuuri on vaikuttavaa ja sen huoneet ovat täynnä antiikkia ja historiallisia esineitä. Palatsin ympärillä on kaunis puistoalue, jossa vierailijat voivat nauttia kauniista maisemista ja historiallisesta tunnelmasta. Holyrood Palace on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde kaikille historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille.

Linnapuutarhat

Edinburghin Holyrood Palace sijaitsee rauhallisessa ympäristössä, jossa vierailijat voivat ihailla kauniita linnan ympärillä olevia linnapuutarhoja. Puutarhat ovat avoinna yleisölle ja ne tarjoavat ihastuttavan paikan rentoutumiseen ja luonnonkauneuden ihailemiseen.

Yksi suosituimmista nähtävyyksistä linnapuutarhoissa on Abbey Strandin puutarha, josta avautuu upea näkymä Holyrood Palacen Old Town -alueelle. Puutarhoissa kasvaa monia kauniita kasveja ja kukkia, ja vierailijat voivat nauttia miellyttävästä kävelystä ympäriinsä.

Linnapuutarhojen vierailu on ehdoton suositus kaikille Edinburghin matkailijoille, jotka haluavat kokea kaupungin historiallisen ja luonnonläheisen tunnelman.

Vierailu sisätiloihin

Holyrood Palacen sisätilat tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua Skotlannin kuninkaalliseen historiaan ja nähdä upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia. Palatsissa on useita huoneita, joissa vierailla ja oppia lisää paikan historiasta.

Yksi vaikuttavimmista tiloista on Great Gallery, joka on koristeltu upeilla freskoilla ja kattomaalauksilla. Täältä löytyy myös kuninkaallinen ruokasali ja kuningatar Maryn makuuhuone, jossa hän asui 1500-luvulla.

Palatsin sisätilat ovat kuin aikamatka menneisyyteen, ja vierailu niihin antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä Skotlannin kuninkaallisen perheen entisen asuinpaikan sisäpuolelta.

Mary, Skotlannin kuningatar

Holyrood Palace on ollut merkittävä paikka Skotlannin historiassa, erityisesti kuningatar Maryn aikana. Mary, Skotlannin kuningatar, asui palatsissa aikanaan ja siellä hän myös vietti suuren osan elämästään.

Kuningatar Maryn tarina on yksi Skotlannin tunnetuimmista historiallisista tarinoista, ja Holyrood Palace antaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua lähemmin hänen elämäänsä ja vaikutukseensa Skotlannin historiassa.

Vierailu Holyrood Palacessa on siis mahdollisuus oppia lisää Skotlannin kuningattaren elämästä ja kokea itse se ympäristö, jossa hän aikoinaan eli. Se on ainutlaatuinen tilaisuus astua hetkeksi takaisin aikaan ja kokea historiaa läheltä.

Matkakohde: Skotlanti

Pääaihe: Edinburghin nähtävyydet

Holyrood Palace

Vuosittaiset tapahtumat

Holyrood Palace on yksi Edinburghin merkittävimmistä nähtävyyksistä, ja se toimii edelleen Skotlannin kuninkaallisen perheen virallisena asuinpaikkana. Palatsi on myös suosittu kohde erilaisten tapahtumien järjestämiseen ympäri vuoden. Vuosittain palatsissa järjestetään esimerkiksi erilaisia näyttelyitä, konsertteja ja juhlia, jotka houkuttelevat paikalle niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin. Holyrood Palace on erityisen tunnettu kuningatar Elisabet II:n syntymäpäivän juhlista, jotka keräävät paikalle lukuisia vieraita ympäri maailmaa.

Opastetut kierrokset

Holyrood Palace tarjoaa mahdollisuuden osallistua opastetuille kierroksille, jotka vievät vierailijat läpi palatsin upeiden salien ja huoneiden. Kierroksen aikana oppaat kertovat mielenkiintoisia tarinoita palatsin historiasta ja sen entisistä asukkaista. Vierailijat pääsevät tutustumaan esimerkiksi kuninkaallisten makuuhuoneisiin, valtiosaleihin ja puutarhaan. Opastetut kierrokset tarjoavat mahdollisuuden saada syvempää tietoa paitsi Holyrood Palacen historiasta myös Skotlannin kuninkaallisesta perheestä.

Käytännön vinkit

Ennen vierailua kannattaa tarkistaa Holyrood Palacen aukioloajat ja mahdolliset tapahtumat, jotta voi suunnitella vierailunsa parhaalla tavalla. Liput palatsiin kannattaa ostaa etukäteen verkosta, jolloin välttää jonottamisen paikan päällä. Palatsissa on myös kiellettyjä alueita ja sääntöjä, joita vierailijoiden tulee noudattaa kunnioittaakseen paikan historiaa ja nykyistä käyttötarkoitusta. Holyrood Palace tarjoaa unohtumattoman kokemuksen kaikille vierailijoille, ja se on ehdoton kohde kaikille Edinburghiin matkustaville historiasta ja taiteesta kiinnostuneille.

Aiheeseen liittyviä linkkejä
Edinburghin nähtävyydet

Edinburghin nähtävyydet

Holyrood Palace