Vaarat

Ulkomaan matkoilla piilee monta vaaraa ja niiden välttämiseen kannattaa hieman paneutua. Yleensä riittää terve järki ja pieni etukäteisvalmistelu. Voidaan sanoa, että vaikka ulkomaan matkalla riskit kasvavat, niin ne ovat pääosin niitä samoja juttuja kuin pitää arkipäivänä kotimaassakin huomioida. Tai siis aikakin pitäisi. Ulkomailla lisääntynyt riski liittyy outoon ympäristöön ja kokemuksen puutteeseen siellä.  Suurin osa onnettomuuksista ja sairastumisista tapahtuu samanlaisissa olosuhteissa kuin kotimaassakin: jäädään auton alle omaa huolimattomuutta tai kuljettajan välinpitämättömyyttä, kaadutaan humalassa portaissa, jne.

Tässä luettelo merkittävimmistä suomalaisia kohtaavista onnettomuuksista ulkomailla

Liikenne

Ylivoimaisesti suurin vaara ulkomailla matkustettaessa on riski joutua liikenneonnettomuuteen. Tätä riskiä on myös helppo pienentää yksinkertaisesti olemalla varovainen. Liikenne on lähes kaikkialla muualla paitsi Pohjoismaissa selvästi vaarallisempaa. Lisäksi erilaiset liikennesäännöt ja erilainen liikennekulttuuri lisäävät riskiä huomattavasti. Jalankulkijan kunnioittaminen ei ole itsestäänselvyys kaikkialla.
Liikenneonnettomuus voi sattua myös jossain kulkuvälineessä, esimerkiksi taksissa. Silloin ei itsellä ole juuri mitään tehtävissä. Vaikuttaa voi ainoastaan siihen millaiseen taksiin lähtee. Hyväkuntoinen ja isokokoinen ajoneuvo on yleensä hyvä valinta. Kuljettajalle voi myös sanoa jos kyyti tuntuu liian kovalta. Aina kuljettajat eivät ymmärrä mitä niille sanoo, eivät edes omalla kielellään.

Ruoka

Ruoka ja juomat ovat yleisin sairauksien aiheuttaja ulkomailla. Yleensä selvitään vähällä ja pahimmillaankin seurauksena on yleensä vain pilalle mennyt matka. Sairaalareissuja tulee usein, mutta vakavia sairastumisia ja kuolemantapauksia hyvin vähän.

Taudit

Onnettomuudet (putoaminen, hukkuminen, …)

Luonnononnettomuudet

Terrorismi