Riika

Riika

Riika on Latvian pääkaupunki. Se sijaitsee Itämeren rannalla ja on väkiluvultaan noin Helsingin kokoinen. Riikassa on upea vanhakaupunki ja se on yksi Riikan hienoimmista nähtävyyksistä. Kaupungissa on kuuluisa Vapauden Muistomerkki, jonka juurelle kukkien laskemisen Neuvostoliitto kielsi liian isänmaallisena.

Riikan venäläisalue on nimensä mukaisesti venäläisten asuttamaa aluetta. Venäläisalueella on suuri tori, jossa myydään kaikkea sandaaleista sianpäihin. Vaatteet ovat pääasiassa piraatteja, mutta kojuja on silti mielenkiitoista tutkia. Kauppahallit, joissa myydään enimmäkseen vain ruokaa, omaavat jännittävän historian. Alunperin hallit on rakennettu ilmalaiva hangaareiksi saksalaisille Riikan ollessa saksalaisten valloittama ensimmäisessä maailmansodassa. Myöhemmin hangaarit purettiin, mutta niiden materiaalit kierrätettiin kauppahalleihin.

Latvian yliopiston kasvitieteellinen puutarha on myös upea nähtävyys. Puutarhassa voi ihastella, sekä tuttuja, että hieman eksoottisempia, ja erityisesti valokuvien ottamiseen tämä kohde on enemmän kuin loistava. Latvian presidentin kanslian yhteydessä oleva Riian linna on sekin yksi Riikan upeista nähtävyyksistä. 1600-luvulla rakennettu linna kohoaa upeasti kaupungin läpi virtaavan Väinöjoen rannalla ja on sekin erittäin valokuvauksellinen kohde. Riikan ulkopuolella sijaitsee kauniiden puutalojen täyttämä Jurmalan kaupunki. Jurmala oli ennen osa Riikaa ja sen luullaankin usein olevan osa Riikaa. Jurmalan tärkein vientituote on puutalojen lisäksi maailmankuulut hiekkarannat Jurmalan rannat. Kilometrien pituiset hiekkarannat ovat ehdottomasti käymisen arvoinen kohde Riikassa vieraillessasi. Paikalliset ovat erittäin ystävällisiä ja puhuvat hyvin englantia, vaikkakin entisenä Neuvostoliiton maana erityisesti venäläisalueella asuvien ihmisten kielitaidossa saattaa olla puutteita. Ylipäänsä englantia puhutaan kuitenkin hyvin ja Riika on matkailijalle erittäin helppo kaupunki.