Lontoo

Lontoo on kautta aikojen kuulunut kaupunkikohteiden ykkösluokkaan. Onhan se suhteellisen lähellä, ja koska se on kansallisuuksien sulatusuuni, jokainen tuntee siellä olonsa kotoisaksi. Historian ystäville on paljon suurenmoista nähtävää; voit viettää päiväkausia ihaillen ilmaisen sisäänpääsyn omaavaan British Museumiin eri puolilta maailmaa koottuja arkeologisia aarteita, tuntea itsesi kuninkaalliseksi Tower of Londonin linnassa ihaillessasi kruununjalokivien hohdetta – tietysti panssarilasin takaa – tai vaikkapa suunnata bussilla lähellä sijaitseviin Oxfordin ja Cambridgen keskiaikaisia yliopistorakennuksia pursuaviin pikkukaupunkeihin.

Pakollisiin kohteisiin kuuluvat lisäksi: Buckinghamin kuninkaallinen palatsi, Parlamenttiaukio, Big Ben -kellotorni, Westminster Abbey -kirkko, Piccadilly Circus, London Eye -maailmanpyörä ja Madame Tussaud’sin upeat vahanuket. Jos olet oluen ystävä, löytyy lähes joka puolelta tämän ”sateisen” valtakunnan pääkaupunkia sopiva tankkauspaikka, joko moderniin makuun tai sitten perinteistä pubimiljöötä arvostavalle. Siinä missä brittien oma ruokakulttuuri rajoittuu lähinnä Fish & Chipsiin ja Shepherd’s Pie:hin, ovat eri kansallisuudet tuoneet omien keittiöidensä maut mukanaan, joten löydät helpolla jotain makunystyröitäsi juuri sinä päivänä kutkuttavaa suuhunpantavaa.

Lontoo tunnetaan shoppailu paikkana, josta löytyvät niin eleganttia kaipaavien valikoimat Harrod’s:sistä tai West Endin lukemattomista liikkeestä kuin normaalien kuolevaisten kukkaroille sopivat valikoimat armeliailta Camden Townin tai Notting Hillin alueilta, etenkin niiden markkinoilta. Lontoo on myös kulttuurin kehto, sillä sen valikoimista voi jokainen löytää omansa; oopperaesitystä, elokuvia, teatteria, suuria ja pieniä musakonsertteja, musikaaleja, taidenäyttelyitä ja gallerioita. National Gallery on eräs ihanteellinen paikka tutustua maailman taidemaalarien kerman tuotantoon, ja pääsy on sinne ilmainen. Lontoo on kaupunki, josta jokaisella vierailukerralla voit löytää aivan uusia ulottuvuuksia. Pelaajien suosiossa on etenkin Lontoon Clermont Club Casino.

Lontoo muualla:

  • Lontoo.org Lontoosta ja sen nähtävyyksistä kertova sivusto. Sivusto on kaksikielinen eli kaikki sivut löytyvät sekä suomeksi että englanniksi.